10 سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را تعطیل کرد

با اصفهان وب در یک مطلب تازه از آموزش اینترنت همراه باشید :

وب‌سایت فارنت – مارال کاتبی: گوگل در گذشته به‌دفعات محصولاتی را معرفی کرده، آن‌ها را فراموش کرده و درنهایت هم تعطیلشان کرده است. جدیدترین این پروژه‌ها سرویس Google Spaces بود که بسیاری از ما، حتی از وجود آن‌هم خبر نداشتیم. امروز ، 10 سرویس محبوبی که گوگل در طول سال‌ها آن‌ها را تعطیل کرده است را باهم بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید!

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد
Google Buzz

Google Buzz در سال 2010 میلادی معرفی‌شده و در سال 2011 هم تعطیل شد. Buzz اساساً شبیه به فیس‌بوک عمل می‌کرد، با این تفاوت که بنا به دلایلی با ایمیل شخص یکپارچه می‌شد. می‌توانستید در آن عکس، ویدئو و لینک‌هایی را به‌صورت مستقیم برای مخاطبان خود ارسال کرده یا به‌صورت عمومی به اشتراک بگذارید.

Buzz پایان سریع و بی‌سروصدایی داشت، چراکه دقیقاً معلوم نبود کاربران به چه منظوری باید از آن استفاده کنند؛ اما توانست بذر ایده‌های تازه‌ای را برای رقیبش فیس‌بوک بکارد. چند سال بعد گوگل پلاس جایگزین سرویس Google Buzz شد، اما از این سرویس نیز استفاده آن‌چنانی نمی‌شود.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

 

Picnik

Picnik ابزار آنلاین رایگان ویرایش عکس بود که ایجاد اصلاحات کوچک در عکس‌ها را بدون نیاز به نصب نرم‌افزار دسکتاپ در کامپیوتر، آسان می‌کرد. بعد از آپلود کردن عکس‌ها می‌توانستید به‌سادگی نور، رنگ و دیگر ویژگی‌ها را تغییر دهید؛ درنهایت هم عکس ویرایش شده را در هارددرایو خود ذخیره کنید.

امروزه نمونه سرویس‌های این‌چنین در وب فراوان است. حتی وقتی سرویس Picnik در سال 2012 تعطیل شد، سرویس Google+ Photos از خود گوگل بهترین جایگزین آن بود. درنهایت کمپانی برنامه بسیار بهتر Google Photos را با تمرکز بر حریم خصوصی افراد معرفی کرد. اگر بیشتر اوقات با گوشی هوشمند خود به عکاسی می‌پردازید، تکنیک‌های حرفه‌ای عکاسی با موبایل فارنت را از دست ندهید.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

 

Picasa

این ابزار یک نرم‌افزار دسکتاپ بود که می‌توان از آن به‌عنوان کتابخانه‌ای از عکس‌های دیجیتال یادکرد. Picasa کار مرتب کردن عکس‌ها را به‌خوبی انجام می‌داد، تا اینکه گوگل تصمیم به تعطیل کردن آن در سال 2016 میلادی گرفت. خبر خوب اینکه بیشتر قابلیت‌های Picasa راه خود را به Google Photos باز کردند.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

بااینکه Google Photos فاقد ابزارهای مدیریتی دسکتاپ Picasa است، نسخه آنلاین آن به‌عنوان جایگزینی قدرتمند عمل می‌کند. البته دیگر به‌جز Apple Photos، اپلیکیشن‌های دسکتاپ چندانی درزمینهٔ مدیریت عکس باقی نمانده است.

 

Google Answers

گوگل مدت‌ها قبل در سال 2006 به سرویس Google Answers خود پایان داد. برخلاف رقبای فعلی نظیر Stack Exchange، Quora و Yahoo Answers که همیشه پاسخ مناسب را در آستین دارد؛ Google Answers جهت انگیزه دادن به افرادی که پاسخ‌های خوب ارائه می‌دادند، به آن‌ها پول و وجه نقد پرداخت می‌کرد.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

وقتی کاربری در Google Answers سؤالی می‌پرسید، می‌توانست مبلغی بین 2 تا 200 دلار برای پاسخ‌دهنده آن‌هم در نظر بگیرد. اگر از یک پاسخ که از سر دانش و تحقیق ارائه‌شده بود راضی می‌شد، می‌توانست مبلغ در نظر گرفته‌شده را به‌علاوه مبلغی اضافی به آن پاسخ‌دهنده بدهد. قبل از Google Answers، گوگل سرویس مشابهی به نام Google Questions and Answers داشت که در آن کاربران می‌توانستند سؤال خود را از کارمندان گوگل بپرسند و در ازای مبلغ 3 دلار از پاسخ آن مطلع شوند. بااینکه Quora بهترین جایگزین آن سرویس است، هیچ پولی بین پرسشگر و پاسخ‌دهنده ردوبدل نمی‌شود؛ اما اگر دنبال افرادی می‌گردید که برایتان تحقیق انجام دهند، بهتر است بدانید که سرویس‌هایی نظیر Fiverr و Amazon Mechanical Turk نیز رویکرد مشابهی را در پیش‌گرفته‌اند.

 

Google Wave

Google Wave که از سال 2010 تا 2012 زنده بود، یکی از بزرگ‌ترین شکست‌های شرکت گوگل محسوب می‌شود. موفقیت آن غیرمحتمل به نظر می‌رسید، چراکه هیچ‌کس دقیقاً نمی‌دانست چگونه از این ابزار فعال در حوزه‌های متنوع ایمیل، پیام‌رسانی، همکاری در ویرایش اسناد، ویکی، انجمن و وبلاگ نویسی استفاده کند. بعدازاینکه گوگل به سرویس Wave پایان داد، آپاچی برخی از پروتکل‌های آن را کار گرفت که محصول چشمگیری از آن‌ها تولید نشد.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

بااینکه Google Wave برای عمده کاربران گیج‌کننده بود، اساس بسیاری از سرویس‌هایی که اکنون به شهرت دست‌یافته‌اند مثل Slack و Discord را بنا کرد. این سرویس‌ها نزدیک‌ترین جایگزین برای سیستم‌های گفت‌وگوی Wave محسوب می‌شوند. اگر دنبال جایگزینی برای امکان همکاری در ویرایش اسناد سرویس Wave می‌گردید، می‌توانید Google Drive، Dropbox یا حتی Office را امتحان کنید.

 

Google Helpouts

کاربران به کمک سرویس Google Helpouts می‌توانستند با متخصصان تماس ویدئویی برقرار کنند. این سرویس به مدت دو سال به کار خود ادامه داد. کارکردی مشابه وب‌سایت Quora داشت، اما با این تفاوت که سؤال و جواب در آن به‌صورت زنده و ویدئویی انجام می‌شد.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد
ایده کلی پشت این سرویس، متصل کردن یک کاربر عادی گوگل به کارشناس مربوطه بود تا بتواند سؤال خود را به‌صورت زنده بپرسد. برای استفاده از برخی از کانال‌های آن باید هزینه‌ای پرداخت می‌کردید، اما استفاده از بیشتر آن‌ها رایگان بود و به همین علت در طولانی‌مدت باعث شد که سرویس شکست بخورد. بااین‌وجود تئوری آن کاربردی به نظر می‌رسید و ایده اینکه بتوان درباره هر چیزی از تعمیرات منزل گرفته تا انجام کار خاصی در فتوشاپ از متخصصان به‌صورت زنده سؤال پرسید، جذاب بود.

جایگزین‌های زیادی برای سرویس Helpouts وجود ندارد؛ اما اگر در استارتاپ و کسب‌وکار خود به کمک احتیاج دارید، بد نیست بدانید که وب‌سایت Clarity.fm کار مشابهی را انجام می‌دهد.

 

Google Notebook

گوگل نسخه پایدار این سرویس را در سال 2008 میلادی معرفی کرده و 4 سال بعد به کار آن پایان داد؛ اما ازنظر استانداردهای گوگل هم زندگی طولانی و پرباری داشت. همان‌طور که از نام آن پیداست، Google Notebook پلتفرم آنلاینی بود که می‌توانستید در آن یادداشت‌های خود را ذخیره کرده و حتی اگر از مرورگر اینترنت اکسپلورر یا فایرفاکس استفاده می‌کردید، بخشی از صفحات وب را به یادداشت‌های خود ضمیمه کنید. اگر ایده و رویکرد این سرویس آشنا به نظر می‌رسد، ازآن‌رو است که کارکرد مشابهی را در سرویس Evernote دیده‌ایم.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

خبر خوب اینکه جایگزین سرویس‌های این‌چنین، همه‌جا سبز می‌شوند و از گوشه و کنار دنیای وب سر برمی‌آورند. شاید Google Notebook یکی از اولین برنامه‌های آنلاین ذخیره یادداشت بوده باشد، اما این روزها Evenote، OneNote، Simplenote و Google Keep خلأ آن را پر می‌کنند. بااینکه جایگزین‌های مدرن قابلیت‌های بسیار بیشتری را ارائه می‌دهند، Google Notebook به‌عنوان یکی از اولین برنامه‌های بخش خود، جایگاه ویژه‌ای در قلب ما خواهد داشت.

 

Google Labs

قابلیت‌های آزمایشی Google Labs تا مدت‌ها نقل مجلس دوست داران تکنولوژی بوده است. Google Labs به عموم مردم امکان تست انواع قابلیت‌ها، اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های عجیب‌وغریب گوگل مثل Google Calender و Google Chrome را در زمان خودشان می‌داد.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

بااینکه صفحه اصلی وب Google Labs دیگر وجود ندارد، مفهوم آن در بخش‌های دیگر گوگل دمیده شده است. می‌توانید در مرورگر کروم خود عبارت chrome://flags را تایپ کرده و در صورت تمایل قابلیت‌های آزمایشی آن را فعال کنید. یا به کمک این صفحه قابلیت‌های آزمایشی جیمیل خود را فعال کنید. شاید Google Labs ازلحاظ فنی به پایان رسیده باشد، اما به این معنی نیست که دیگر شرکت گوگل به‌سرعت برنامه‌های عجیب‌وغریب تولید نکرده و به همان سرعت هم آن‌ها را به دست فراموشی نسپارد.

 
این سرویس که در ابتدا کار خود را به‌عنوان صفحه اصلی سفارشی‌سازی شده گوگل آغاز کرد، از سال 2005 تا 2013 عمر پرباری داشت. جامعه مجازی نیز از تعطیل شدن آن بسی نومید گشت. iGoogle صفحه آغازین و کاملاً سفارشی‌سازی شده‌ای بود که می‌توانستید آن را با هر چیزی که می‌خواهید پرکنید. مدت‌هاست که دیگر چنین قابلیتی توسط برنامه نویسان، تولید نمی‌شود.

بااین‌وجود هنوز راه‌هایی برای سفارشی‌سازی اولین صفحه مرورگر وجود دارد. myYahoo هنوز به کار خود ادامه می‌دهد، igHome شباهت زیادی به iGoogle دارد و Netvibes نیز مدرن‌ترین نمونه بین داشبوردهای سفارشی‌سازی شده مرورگر وب است.

 

Google Reader

در تاریخ 10 تیر 92، اینترنت یکی از یاران باوفای خود Google Reader را از دست داد. این خبرخوان RSS که بسیاری از سال 2005 از آن به‌صورت گسترده استفاده می‌کردند تعطیل شد و در قلب‌هایمان سوراخی به شکل امواج رادیوی لوگوی آن باقی ماند.

 

 

ده سرویس مفیدی که گوگل آن‌ها را برای همیشه تعطیل کرد

البته که این سرویس هم جایگزین‌های زیادی دارد. Feedly باقدرت به کار خود ادامه می‌دهد و به‌سادگی بهترین جایگزین برای Reader است. گزینه‌های دیگری هم نظیر Feeder، The Old Reader و Digg Reader وجود دارد که بد نیست به آن‌ها نگاهی بیندازید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای اینترنت

لینک منبع

امتیاز شما

مطالب پیشنهادی

keyboard_arrow_up